ECO-CODUL 

”NATURA TREBUIE RESPECTATĂ - DECIZIA ÎŢI APARŢINE ! ”

Întâlnirile  Comitetului Eco

În cadrul acestor întâlniri, elevilor li s-a prezentat în primul rând Programul Mondial Eco-Școala. 

Au fost stabilite problemele de mediu cu care se confruntă atât școala noastră, cât și comunitatea din vecinătatea școlii. În vederea conștientizării elevilor despre importanța mediului în care trăim, despre efectele nocive ale  acțiunii omului în mediu, s-au propus activități care să contribuie la schimbarea comportamentelor, atitudinii și mentalității elevilor , dar și a celor din comunitatea locală în ceea ce privește educația pentru mediu. ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUNȚILOR

Marcarea acestei zile s-a făcut prin crearea evenimentului internațional pe platforma eTwinning, prin expoziția virtuală pe platforma Padlet, unde elevii au postat poze din albumele personale cu regiuni montane, prin verificarea cunoștințelor despre zonele montane prin aplicația Kahoot.


https://padlet.com/tita_anka/nmm6jsj9tlz5oy0y


CReD -Colectez-Refolosesc-Donez

Reciclarea are un impact pozitiv atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra oamenilor. Este una dintre cele mai ușoare și eficiente acțiuni pe care le putem face pentru a ne asigura o viață mai bună. Elevii liceului nostru au găsit un mod mai creativ în ceea ce privește acțiunea de reciclare a materialelor , participând la ateliere privind confecționarea unor podoabe de Crăciun din materiale reciclabile, a mărțișoarelor eco, a unor produse din materiale reciclabile. 

MANAGEMENTUL DEȘEURILOR

Managementul deșeurilor se referă la controlul deșeurilor, respectiv colectarea, stocarea, transportul, tratarea, reciclarea și eliminarea deșeurilor.
Scopul acestei activități constă în conștientizarea elevilor, a cadrelor didactice, dar și a comunității locale despre importanța și necesitatea colectării selective.

Vor fi organizate:
-campanii de conștientizare;
-sondaje;
-ateliere creative;
-expoziții;
-dezbateri/mese rotunde.

 Puncte de reciclare in Baia Mare  https://localizare.hartareciclarii.ro/

Exemple de bună practică

Ecologizarea spațiului verde din incinta școlii


EARTH HOUR

Ora Pământului este cel mai mare eveniment dedicat mediului. Evenimentul Earth Hour este marcat de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30 - 21.30. Elevii noștri au marcat acest eveniment atât prin stingerea luminilor, dar și  prin realizarea unei expoziții de afișe , iar cele mai bune lucrări au fost premiate. 

Simetrie și culoare

Crearea unei grădini în spațiul școlii noastre  reprezintă o modalitate eficientă nu numai de a conecta elevii la natură, ci și de a le îmbunătăți atitudinea de respect față de mediu. Ne-am gândit să abordăm un alt stil de grădinărit și anume, cel în care să existe plante pe care să le folosim la mâncăruri și sucuri răcoritoare. Astfel, echipa de eco-voluntari, alături de alți elevi din liceu, au plantat ierburi aromatice, grădina căpătând noi valori. 


Creați un site gratuit!