ECO-CODUL 

”NATURA TREBUIE RESPECTATĂ - DECIZIA ÎŢI APARŢINE ! ”

Întâlnirile  Comitetului Eco

În cadrul acestor întâlniri, elevilor li s-a prezentat în primul rând Programul Mondial Eco-Școala. 

Au fost stabilite problemele de mediu cu care se confruntă atât școala noastră, cât și comunitatea din vecinătatea școlii. În vederea conștientizării elevilor despre importanța mediului în care trăim, despre efectele nocive ale  acțiunii omului în mediu, s-au propus activități care să contribuie la schimbarea comportamentelor, atitudinii și mentalității elevilor , dar și a celor din comunitatea locală în ceea ce privește educația pentru mediu. ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUNȚILOR 2021

Marcarea acestei zile s-a făcut prin crearea evenimentului internațional pe platforma eTwinning, prin expoziția virtuală pe platforma Padlet, unde elevii au postat poze din albumele personale cu regiuni montane, prin verificarea cunoștințelor despre zonele montane prin aplicația Kahoot.


https://padlet.com/tita_anka/nmm6jsj9tlz5oy0y


     ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUNȚILOR 2022

”Femeile mută munții!”-dezbatere
”Femeile mută munții!”-dezbatere
”Munții în imagini”-expoziție de fotografii din albumele personale ale elevilor
”Munții în imagini”-expoziție de fotografii din albumele personale ale elevilor
Concurs KAHOOT-Ziua Internațională a Munților
Concurs KAHOOT-Ziua Internațională a Munților

”Bucuria Crăciunului”-Târg de Crăciun 2022

Activitate inițiată de doamnele profesoare Mic Valeria, Tiță Anca, Verdeș Lăcrimioara, Mândru Voichița și Pop Domițiana, prin care elevii de la specializarea design vestimentar din cadrul Liceului Teoretic "Emil Racoviță" Baia Mare au realizat produse specifice Crăciunului , pe care le-au expus în cadrul Târgului de Crăciun organizat în școală. Elevii au demonstrat, prin talent și creativitate, că se pot realiza produse specifice acestei sărbători, printr-o regrupare , reorganizare și reutilizare a deșeurilor. Toți cei care au vizitat târgul au conștientizat faptul că deșeurile trebuie depozitate selectiv și că pot fi reciclate, înainte de a fi aruncate. 

CReD -Colectez-Refolosesc-Donez

Reciclarea are un impact pozitiv atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra oamenilor. Este una dintre cele mai ușoare și eficiente acțiuni pe care le putem face pentru a ne asigura o viață mai bună. Elevii liceului nostru au găsit un mod mai creativ în ceea ce privește acțiunea de reciclare a materialelor , participând la ateliere privind confecționarea unor podoabe de Crăciun din materiale reciclabile, a mărțișoarelor eco, a unor produse din materiale reciclabile. 

"ECO-MĂRȚIȘOARE" 2023

Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Baia Mare sărbătorește începutul primăverii în stil "eco", prin realizarea expoziției "ECO-MĂRȚIȘOARE" , devenită deja tradiție în cadrul liceului. Elevii racovițeni de la specializarea design vestimentar s-au implicat activ în realizarea de mărțișoare din materiale reciclabile sau naturale, ca o alternativă la cele care deja există pe piață. Prin realizarea acestei expoziții, elevii promovează prin talent și creativitate, principiile economiei circulare, reducerea cantității de deșeuri și refolosirea materialelor reciclate prin încurajarea confecționării de mărțișoare. Activitatea a fost inițiată de doamna director prof. Mic Valeria, doamna director adjunct prof. Tiță Anca, d-na prof. Pop Domițiana, d-na prof. Mândru Voichița și d-na prof. Verdeș Lăcrimioara.

MANAGEMENTUL DEȘEURILOR

Managementul deșeurilor se referă la controlul deșeurilor, respectiv colectarea, stocarea, transportul, tratarea, reciclarea și eliminarea deșeurilor.
Scopul acestei activități constă în conștientizarea elevilor, a cadrelor didactice, dar și a comunității locale despre importanța și necesitatea colectării selective.

Vor fi organizate:
-campanii de conștientizare;
-sondaje;
-ateliere creative;
-expoziții;
-dezbateri/mese rotunde.

 Puncte de reciclare in Baia Mare  https://localizare.hartareciclarii.ro/

Exemple de bună practică

Ecologizarea spațiului verde din incinta școlii


EARTH HOUR

Ora Pământului este cel mai mare eveniment dedicat mediului. Evenimentul Earth Hour este marcat de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30 - 21.30. Elevii noștri au marcat acest eveniment atât prin stingerea luminilor, dar și  prin realizarea unei expoziții de afișe , iar cele mai bune lucrări au fost premiate. 

Simetrie și culoare

Crearea unei grădini în spațiul școlii noastre  reprezintă o modalitate eficientă nu numai de a conecta elevii la natură, ci și de a le îmbunătăți atitudinea de respect față de mediu. Ne-am gândit să abordăm un alt stil de grădinărit și anume, cel în care să existe plante pe care să le folosim la mâncăruri și sucuri răcoritoare. Astfel, echipa de eco-voluntari, alături de alți elevi din liceu, au plantat ierburi aromatice, grădina căpătând noi valori. 


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți